Επίπεδα ασφαλείας Grade

Η F.C.S Security Systems είναι μια σύγχρονη εταιρεία με πολύχρονη παρουσία στο χώρο της ασφάλειας, που επενδύει στην έρευνα και την εξέλιξη των συστημάτων συναγερμού, έτσι ώστε να παρέχει υπηρεσίες υψηλού επιπέδου αξιοποιώντας τις νέες τεχνολογίες.

H εταιρία μας σχεδιάζει συστήματα ασφαλείας που τηρούν όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές ασφάλειας GRADE & CLASS (χαμηλού ή υψηλού κινδύνου), βάσει της Ευρωπαϊκής κοινοτικής οδηγίας EN-50131. Η εταιρία μας εγκαθιστά συστήματα συναγερμού και καμερών πλήρως εξοπλισμένα και αξιόπιστα προσαρμοσμένα στις δικές σας ανάγκες.

Το EN 50131 είναι μια ευρωπαϊκή σειρά προτύπων για συστήματα συναγερμού εισβολέων και συστήματα συγκράτησης. Δεν είναι το πιο εύκολο έργο να κατανοήσουμε και να εφαρμόσουμε όλη την τεκμηρίωση, επομένως θα προσπαθήσουμε να είμαστε σύντομοι και χρήσιμοι εδώ.

Ας ρίξουμε μια ματιά στα οφέλη που προσφέρει. Αρχικά, ενοποιεί την κατανόηση του, για το τί είναι το ηλεκτρονικό σύστημα συναγερμού. Το πρότυπο είναι εκεί για να βοηθήσει τους ασφαλιστές, τις εταιρείες συναγερμού εισβολέων, τους πελάτες και την αστυνομία στην επίτευξη μιας πλήρους και ακριβούς προδιαγραφής της απαιτούμενης ασφάλειας- επίβλεψης σε μεμονωμένες εγκαταστάσεις. Φυσικά καλύπτει όλες τις πτυχές των συστημάτων συναγερμού από την εξουσιοδότηση, την απόλυση, τους ρόλους των χρηστών.

• Υπάρχουν 4 βαθμοί ασφαλείας συναγερμού εισβολέων

Από τη χαμηλότερη βαθμίδα 1 έως τον βαθμό 4. Ωστόσο, τα συστήματα βαθμού 4 είναι ανύπαρκτα για πρακτικούς σκοπούς. Μόνο οι βαθμοί 2 και 3 μπορούν να αποκτήσουν αστυνομική ανταπόκριση σε συναγερμούς. Για να γίνει πιο κατανοητό για το ευρύ κοινό “Ο βαθμός ασφαλείας είναι ένα μέτρο της ανθεκτικότητας στις εξωτερικές επιρροές και στην επίθεση των εγκληματιών”.

Είναι ο κανόνας για να περιγράψετε τους βαθμούς ασφαλείας ως εξής:

  • Βαθμός 1: οι εισβολείς αναμένεται να έχουν λίγη ή καθόλου εμπειρία.
  • Βαθμός 2: Οι εισβολείς αναμένεται να έχουν περισσότερες γνώσεις και κάποιο εξειδικευμένο εξοπλισμό.
  • Βαθμός 3: Οι εισβολείς θα έχουν τόσο ολοκληρωμένη γνώση όσο και φορητό ηλεκτρονικό εξοπλισμό.
  • Βαθμός 4: οι εισβολείς έχουν πείρα, πρόσβαση σε καλό εξοπλισμό και προγραμματισμένη διείσδυση.
    Θυμηθείτε, ο βαθμός του συστήματος είναι τόσο υψηλός όσο είναι ο χαμηλότερος βαθμός του εξαρτήματος !

• Ποιο βαθμό ασφαλείας θα επιλέξει ο πελάτης μου;

Οι βαθμοί είναι εκεί για να βοηθήσουν τους ανθρώπους να αποφασίσουν ποιο σύστημα ασφαλείας θα χρειαστούν. Μια ασφαλιστική εταιρεία δεν μπορεί να ασφαλίσει το περιουσιακό σας στοιχείο εάν δεν φυλάσσεται από τουλάχιστον ένα σύστημα Βαθμού 2. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες, οι αστυνομικές δυνάμεις θα αρνηθούν να θέσουν υπό έλεγχο χώρους εάν δεν προστατεύονται από τουλάχιστον ένα σύστημα ασφάλειας βαθμού 3. Επομένως, τα πρότυπα ποιότητας είναι σαφώς καθορισμένα.

Συνήθως μια εταιρεία ασφάλειας θα συμφωνήσει μόνο να λάβει σήματα από συστήματα ασφαλείας βαθμού 2 και άνω.

Ως εκ τούτου, είναι προφανές ότι οι πελάτες που απαιτούν την κατάλληλη ασφάλεια για τα σπίτια τους και τους επαγγελματικούς χώρους θα επιλέξουν να εγκαταστήσουν ένα ελάχιστο σύστημα Βαθμού 2.